Döntés

2023.02.15. 11:33

Új parancsnoka van a Vép–Bozzai ÖTE-nek – Új tagok felvételéről is döntöttek a közgyűlésen

Tisztújító közgyűlést tartott múlt pénteken a Vép–Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A művelődési házban beszámolók hangzottak el, és új tagokat is felvettek maguk közé az önkéntesek.

Tóth Katalin

Kóbor Attila leköszönt parancsnok kezet fog Horváth Péterrel, az új parancsnokkal. Középen Varga László elnök.

Fotó: Tóth Kata

Varga László egyesületi elnök Kóbor Attila parancsnokot kérte fel, hogy értékelte az önkéntesek elmúlt évi tűzvédelmi tevékenységét. 2022-ben 26 riasztást kaptak, vonultak műszaki mentéshez, tűzesethez is. Februártól decemberig részt vettek rendezvényeken. A törzsgárda fix találkozási napjai továbbra is a péntekek, hangzott el. A parancsnok beszámolójában kitért tárgyieszköz- és védőfelszerelés-beszerzéseikre, fejlesztéseikre is. Ezekről később részletesen Horváth Péter parancsnokhelyettes beszélt: a laptoptól a könnyű tűzoltó és műszaki mentő sisakokon keresztül a kéziszerszámokig összesen 2 millió 20 ezer forint tett ki a beruházások összege önkormányzati, BM OKF pályázatokból, valamint adó 1 százalékokból és önerőből. Beke Szabolcs titkár a tavalyi év pénzügyi beszámolójával készült.

Az idei év tervei is szóba kerültek. Márciusban az oberwarti tűzoltó-kiállításra készülnek Vép és Bozzai tűzoltói, az idén is lesz májusfaállítás, részt vesznek a vármegyei tűzoltó találkozón, gyermeknapokon, falunapokon, városnapon, kora ősszel pedig újra tervbe vették, hogy meglátogatják ausztriai testvéregyesületüket.

Öten távoztak az egyesületből – a vezetőség szorgalmazta, hogy csak az maradjon tag, aki aktív a tevékenységekben, a munkában –, és két fiatallal – Habda Bálinttal és Schüller Dániellel – bővült a szervezet, akik akkor lehetnek teljes jogú tagok, amikor elvégzik a szükséges tanfolyamot – erről is döntöttek a közgyűlésen.

Huszonöt év után lemondott parancsnoki tisztségéről Kóbor Attila – negyedszázados munkájáért, erőfeszítéseiért nagy tapsot kapott a jelenlévőktől. A tagság egyhangú szavazással Horváth Pétert, az eddig parancsnokhelyettest választotta meg az egyesület parancsnokává – ő megköszönte a bizalmat, és mint mondta, igyekszik megszolgálni. Pájer András lett a helyettese. Az elnök személye nem változott: a további öt évben Varga László viseli a tisztséget, Beke Szabolcs maradt a titkár.

A tanácskozáson részt vett Kovács Péter polgármester, Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke és Göncz Szabolcs, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott tűzoltósági főfelügyelőj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában