Járásonként egy helyen

2023.02.03. 15:25

Újra elérhetők az esti akutrendelések Burgenlandban

Február elsején újra megnyíltak a járási akutrendelők Burgenlandban. A házhoz hívható ügyeleteket kiegészítő szolgáltatásokat hétköznapokon 17 és 22 óra között érhetik el a páciensek – akkor, amikor a napközbeni rendelők már jórészt bezártak.

vaol.hu

Forrás: volksgruppen.orf.at

A rendelők járásonként egy-egy helyszínen működnek. Kötcsény (Kittsee) Kismarton (Eisenstadt), Felsőpulya (Oberpullendorf), Felsőőr (Oberwart), valamint Németújvár (Güssing) településeken a helyi kórházak mellett működnek, Nagymartonban (Mattersburg) és Gyanafalvalván  (Jennersdorf) pedig a vöröskeresztes szolgálati helyek adnak otthont a rendeléseknek. A feladatnak megfelelően, korszerűen felszerelt helyiségekben általános orvosok várják azokat, akik panasza nem várhat a következő rendelési napig. A szolgálatot 2018-ban állították fel, de a járvány idejére fel kellett függeszteni a működésüket - tájékoztat a magyarok.orf.at

A rendelések mellett megmaradnak a házhoz hívható ügyeletek is azok számára, akik nem tudnak elmenni a rendelőbe – egyes helyeken az alacsony esetszám miatt az akutrendelőben szolgálatot teljesítő orvost lehet házhoz hívni. 22 óra után pedig a kórházak ambulanciáit tudják a páciensek felkeresni.

Fontos tudnivaló, hogy bejelentkezés nélkül nem érdemes útnak indulni. Akinek este, éjszaka panaszai vannak, de nincs szüksége mentőre, annak Burgenlandban a 1450-es számot érdemes hívnia, itt kaphat tanácsot arról, tüneteivel pontosan hová fordulhat orvosért. A telefonszolgálat szükség esetén orvost küld a pácienshez, vagy a legközelebbi rendelőbe, ambulanciára irányítja.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában