Ellenőrzés

2023.03.09. 15:22

A biztonsági öv használata életet menthet! - Drónt is bevetettek a rendőrök Szombathelyen - fotók, videó

A passzív biztonsági eszközök helyes használatát ellenőrzik a rendőrség munkatársai szerte Vas vármegyében a héten. A megállításos módszer kiegészítéseként drónt is használnak.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a biztonsági öv használatának fontosságát. A baleset bekövetkezését ugyan nem akadályozza meg, de súlyosságát csökkentheti – hangsúlyozta Seffer Lilla r. őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Körmendi úton tartott sajtótájékoztatón csütörtökön. Mint mondta, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vármegye egész területén fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartanak a héten, amelynek középpontjában ezúttal a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak helyes használata áll. A megállításos módszer kiegészítéseként drónt is használnak, a kamerán keresztül szintén a passzív biztonsági eszközök meglétét és helyes használatát ellenőrzik.

 

Seffer Lilla emlékeztetett: februárban is tartottak hasonló ROADPOL akciót, akkor a megállított gépjárműveknél 422 esetben a sofőr, 80 esetben valamelyik utas nem volt bekötve, ezzel veszélyeztetve saját és mások biztonságát is. Továbbá két alkalommal gyermekbiztonsági rendszer, egy esetben pedig bukósisak használatának elmulasztása miatt is intézkedtek az egyenruhások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában