Összeállítás

2023.03.11. 16:34

A hagyományőrző Horvátzsidány a képernyőn – A településről készített riportot az M1 “Magyarország ma” című műsora

Az összeállításban szó esik a Kőszegtől északra, az osztrák határ közvetlen közelében fekvő, közel 900 lakosú falu elmúlt években történt fejlesztéseiről.

VN

– Egy település akkor élhető, ha minden egyes társadalmi szereplő elvégzi a feladatát – fogalmazta meg a riportban Krizmanich István polgármester, és a közelmúlt fontos beruházásairól beszélt: megújult az általános iskola, a 21. század igényeit kielégítő bölcsőde is épült a faluban, és az elmúlt években 35 millió forintot fordítottak az utak felújítására. Az idősebb generációról is gondoskodnak: az idősek klubjának több mint 50 millió forintból megújult épülete központi hellyé vált a szépkorúak számára. A szocális szféra fejlesztésére is rengeteg támogatás érkezett, megszépült az egészségház – hangzott el. Ágh Péter országgyűlési képviselő a helyszínen arról beszélt: Horvátzsidány az elmúlt években különböző kormányzati források révén több mint 730 millió forintos támogatási összeget tud felmutatni – ebből olyan mértékű felújításokat tudtak megvalósítani, melyekre a rendszerváltás óta nem volt példa.

A videót ITT tudja megnézni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában