Az objektív nem hazudik

2023.03.15. 17:45

A helyi televízió munkatársa kapta a Szombathelyért Sajtódíjat, kollégánkat is díjazták - fotók

Kollégánk, Cseh Gábor kapta a zsűri egyik különdíját a XIII. Szombathelyi Sajtófotó-pályázaton. A felhívásra négy kategóriában 17 hivatásos és szabadúszó fotós, összesen 161 fotóval jelentkezett - ebből 68 látható a képtár aulájában április 12-ig.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Unger Tamás

Mára már hagyománnyá vált, és még a koronavírus-járvány sem tudta félbeszakítani Angyal László kezdeményezését: minden év március 15-én kiállítás nyílik a Szombathelyen (is) dolgozó fotóriporterek munkáiból. A cél, hogy objektíven (és azon keresztül) megmutassák a város legfontosabb, leglátványosabb, és legérdekesebb történéseit, kulturális és sporteseményeit. A tárlatnak idén először a képtár ad otthont. Dr. Nemény András polgármester köszöntő beszédében úgy fogalmazott: bár összesen négy kategóriában lehetett nevezni, egy dolog összeköti a képeket. Ez pedig az élet, az élet Szombathelyen. 

A szakmai zsűri - Benkő Sándor, Gáspár Gábor és Seres Péter - választotta ki a kategóriagyőzteseket. A Hír/esemény kategóriát Mészáros D. Zsolt (Nyugat.hu) “Kiestek a lapok a kezéből” című képével nyerte. A Kultúra/művészet kategória győztese Büki László (Vaskarika.hu) lett a Folk-levitáció című képével. A Sport kategória legjobbjának Büki László MMAgyar bajnok mosolya című fotóját választotta a zsűri, míg a Külön kategóriáért díjat Mészáros D. Zsoltnak ítélte oda az “Ez a hely is Szombathely” című képsorozatáért. 

© Unger Tamás
Fotós: © Unger Tamás

A zsűri különdíjasai: Cseh Gábor, a Vas Népe fotóriportere a “Szombathely a befogadó város” című képsorozatával és Vágvölgyi Bálint szabadúszó A futás öröme című képével. Az Angyal László-emlékdíjat Vámosi Áron szabadúszó nyerte el a Frissítő című képével, az elismerést Angyal Réka adta át. A 2022-ben alapított Szombathelyért Sajtódíjat a Szombathelyi Televízió munkatársa, Sugár Judit képmérnök, vágó, rendező kapta meg. A kiállítás képei között kollégánk, Unger Tamás felvételei is láthatók. 

Benkő Sándor pohárköszöntőjében elmondta, sok jó fotó érkezett a felhívásra, nem volt könnyű dolga a zsűrinek. Az azonban idén is bebizonyosodott, az objektív nem hazudik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában