Lakossági program

2023.03.01. 10:30

A vépiek is spórolhatnak a villanyszámlán – Ingyenes lakossági LED-csere program indul

Vépen is meghirdetik a LED-csere programot: ingyenesen juthatnak energiatakarékos LED-izzókhoz azok, akiknek villanyszámla van a nevén, és regisztrálnak a ledcsere.hu oldalon.

Tóth Katalin

Fotó: Shutterstock

A lakossági program a város önkormányzata és a CYEB jóvoltából valósul meg. A tájékoztatóban arra biztatják a vépieket, hogy éljenek a lehetőséggel, jussanak ingyen izzókhoz, csökkentsék a villanyszámlájukat és tegyenek azért, hogy kevésbé terheljék a környezetet. A LED-fényforrások használata ugyanis jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár tízéves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban húsz darab izzó található, ami a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti. A ledcsere.hu honlapon található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, hogy éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban, írják. 

A programhoz a ledcsere.hu oldalon lehet csatlakozni. A Jelentkezés fülre kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla és vépi lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat kitöltése és dokumentum feltöltése után a rendszer az éves áramfogyasztás, az otthonunkban található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy a háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. (A szükséges információk és dokumentumok: a jelenlegi izzók darabszáma helyiségenként, (teljesítmény, típus- E27/E14), személyi igazolvány, lakcímkártya, utolsó havi villanyszámla.) Fontos, hogy a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként mindenki Vépet jelölje be. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. 

A programban 2023. március 31-ig lehet regisztrálni. A beérkezett igények alapján megítélt égőket az önkormányzat szállítja a városba, és várhatóan áprilisban osztják ki az igénylőknek. Akinek problémát okoz a regisztráció, annak a kultúrházban előzetesen egyeztetett időpontban segítenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában