Havonta összeülnek

2023.03.06. 15:24

Alkalomadtán gulyáspartit is tartanak a Celldömölki Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai

Él és virul a civil közösségi élet a városban: a közelmúltban három új taggal bővült a Vasutas Nyugdíjas Klub.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Giczi Sándor

A csoport 2006-ban alakult Czigány Gyula vezetésével, majd halála után, 2017-től Kálmán Józsefné Tálas Erzsébet vezeti a mintegy harminc fős csapatot. Minden hónap első szerdáján találkoznak a Kemenesaljai Művelődési Központban, most, az ideiglenes bezárás idején pedig a városháza kistermében. - Jó közösség alakult ki az elmúlt évek során. Járunk tekézni, kirándulni, és alkalomadtán gulyáspartit tartunk. Közben pedig nosztalgiázunk és megbeszéljük az aktualitásokat - mesélte Kálmán Józsefné, aki édesapja révén kötődik a vasutasokhoz. Kiemelte: szívesen részt vesznek a városi programokon, a közelmúltban megújult vasútállomás átadója például különleges esemény volt számukra.  

Tagjai az országos szervezetnek is, rendszeresen tartják a kapcsolatot a társklubbokkal - olyankor akár nyolcvanan-százan is összejönnek. A celliek várhatóan idén júliusban lesznek a vendéglátók. További terveik között szerepel, hogy kisvonattal bejárják a Kőszegi-hegységet és a Bakonyt, de májusra egy sárvári kirándulást is beterveztek, és ott lesznek a kemencés fesztiválon, szüreti felvonuláson is. A következő esztendő programjait a novemberi összejövetelen egyeztetik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában