Átadó

2023.03.17. 13:06

Állami elismerést kapott Varga Annamária, az ivánci Gondviselés Háza vezetője

Tömböly Ágnes

Varga Annamária és Fülöp Attila államtitkár az ünnepi átadón

Forrás: VN/Fülöp Attila Facebook-oldala

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesítette Varga Annamáriát, a Máltai Szeretetszolgálat ivánci Gondviselés Háza Fogyatékosok és Időskorúak Otthona vezetőjét Pintér Sándor belügyminiszter. Az elismerést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen adták át március 13-án a Belügyminisztériumban - számolt be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a honlapján. https://maltai.hu/cikk/hir/4644

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a közösségi oldalán is közzétett laudációban méltatta Varga Annamária munkásságát: „A legnagyobb nélkülözésben, magára hagyott csecsemőként látta meg a napvilágot, mára pedig rendíthetetlen hittel és végtelen derűvel segíti a fogyatékkal élő embereket Magyarországon. Az általa vezetett ivánci Gondviselés Háza Fogyatékosok és Időskorúak Otthona elnyerte az Év biogazdasága címet és a Highlights of Hungary közönségdíját".  Varga Annamária 2008 óta irányítja az ivánci intézményt, amelynek 2021. július 1-től fenntartója a Máltai Szeretetszolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában