Költégvetés

2023.03.06. 17:00

Elfogadták a költségvetést: takarékos évet terveznek Jánosházán

Takarékos évet terveznek Jánosházán: beruházások csak pályázati pénzből valósulnak meg, az önkormányzat igyekszik már a jövő évre is előre spórolni a rezsiköltségekre. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen fogadták el az idei költségvetést.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

A város költségvetése a 2023-as évre meghaladja az 1,8 milliárd forintot, saját bevételként pedig 130 millió forinttal számol az önkormányzat – tudtuk meg Horváthné Apró Erzsébettől, a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi csoportvezetőjétől. Mint mondta:  TOP-pályázatok révén elnyert összegekből valósulnak meg beruházások 2023-ban, összesen nagyjából 830 millió forint értékben. Belterületi utak csaknem 520 millió forintból újulhatnak meg, az egészségház korszerűsítésére több mint 110 millió forintot fordítanak. A szociális gondozási központ felújítására – egy elektromos autó megvásárlását is beleértve – közel 200 millió forintot fordíthat az önkormányzat.

A megemelkedett rezsiárak miatt a városi intézmények fenntartásának költsége jelentősen megemelkedett, emiatt a korábbi években megszokotthoz képest kevesebb tartalékkal kalkulál a város vezetése - mondta Kiss András polgármester, hozzátéve: ezt az összeget idén kicsit több mint 60 millió forintra teszi az önkormányzat. Emellett igyekeznek előre, már a jövő évi rezsiköltségekre is spórolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában