Érdemes lesz engedélyt váltani

2023.03.19. 19:00

Folytatódtak a telepítések a vasi vizeken - Mintegy 15 ezer 700 kilogramm ponty került a vármegyei vizekbe

Mintegy 15 ezer 700 kilogramm ponty került a vármegyei vizekbe március közepéig. Érdemes lesz vasi engedélyt váltani, mert a tervek szerint április végéig még további 15 tonna pontyot helyeznek ki, így - a Szövetség 30 éves jubileuma alkalmából – összesen 30 ezer kilogramm ponttyal várják a pecásokat a vasi vizeken a tavasz végén.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Mintegy 3900 kilogramm horogérett ponty, 200 kilogramm vegyes keszeg és 30 kilogramm kétnyaras süllő érkezett a szövetség vizeibe a terveknek megfelelően múlt kedden. A TÓGAZDA Zrt. marcali telephelyéről a Marcal folyó merseváti szakaszába, a Nagypiriti-tóba és a Rába folyó nicki szakaszába 200 kilogramm, a Szombathelyi Horgász-tóba 300 kilogramm, a Újperinti I. sz. tóba 600 kilogramm, míg a Gersekaráti Sárvíz-tóba, a Magyarszecsődi-tóba és a Szombathelyi Csónakázó-tóba 700-700 kilogramm ponty került.

Az előzőekben felsoroltak mellett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. fonyódi telephelyéről a Kerkaszentkirályi Kerka-holtágba került még 300 kilogramm tőponty, és terveken felül sikerült 200 kilogramm vegyes keszeget és 30 kilogramm (100 darab) kétnyaras süllőt is kihelyeztek.

A telepítést követően tilalmat nem rendeltek el, így a pecások a nemzeti ünnepen is hódolhattak szenvedélyüknek. Bár a telepített haltételben néhány kivétellel nem fordulnak elő „extra” méretű pontyok, felhívják horgásztásak figyelmét: 2023. január 1-től 50 centiméternél nagyobb pontyot az állóvizeken és a folyóvizeken egyaránt megtartani tilos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában