Projekt

2023.03.14. 15:30

Közösségi faültetést szerveznek Szombathelyen

Tömböly Ágnes

Horváth Soma és Németh Ákos mutatja a szalagot, amivel a projektben elültetendő fákat jelölik

Forrás: VN

Puskás Tivadar polgármester városvezetése során elnyert forrásból és elindított uniós projekt kínál lehetőség 321 fa közösségi elültetésére Szombathelyen.

A helyi identitás és kohézió erősítését szolgálja az a TOP-pályázatból megvalósuló projekt, ami most újabb programelemmel egészül ki: közösségi faültetést terveznek a következő másfél-két hónapban Szombathelyen. Horváth Soma alpolgármester a keddi városházi sajtótájékoztatón elmondta: hat célterületen közösségteremtő eseményeket valósítanak meg. Azokba a közeli öko óvodákat és ökoiskolákat is bevonják. A csaknem 30 millió forintos projektben 321 fát ültetnek el – tudtuk meg.

A helyszínek között a Gayer park, a Mártírok tere, a Repülők útja, az Ady tér, a Károly Róbert, a Barátság, a Kodály Zoltán és a Váci utcák is szerepelnek. Minden eseményen kertészmérnöktől kérhetnek szakmai tanácsokat a részt vevők a faültetéssel és a gondozási feladatokkal kapcsolatosan – erről Németh Ákos tanácsnok beszélt a sajtótájékoztatón.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában