Nőnap

2023.03.12. 14:14

Kulturális programmal és bállal ünnepelték a sorokpolányi lányokat, asszonyokat - videó, fotók

Nőnap alkalmából köszöntötték a sorokpolányi lányokat és asszonyokat szombaton: kulturális műsor és batyus bál várta a helybelieket.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Unger Tamás

Mintegy hetvenen vettek részt a falu nőnapi eseményén. Horváth Evelin, Gőczéné Geröly Andrea és Czibók Károlyné felkészítő munkájának köszönhetően a helyi óvodások műsorral kedveskedtek. A Sorokmenti Rekettyések falusi komédiájukat hozták el, sokak örömére. Az önkormányzati hivatal rendezvénytermében Sorokpolány képviseletében Dávid Gábor alpolgármester, majd V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a lányokat, asszonyokat, köztük Mező Gáborné polgármestert is. V. Németh Zsolt beszédében Csoóri Sándort idézte: „Hétköznapok és háborúk fenyegetnek örökké. Mosolygásotok az egyetlen fegyverszünet. A kezetek, az egyetlen házfal, melynek nekidűlhetek”.

Mező Gáborné érdeklődésünkre elmondta, 2014-ben alakult a faluban egy asszonyklub, ők szerveztek először nőnapi összejövetelt. A hagyomány azóta él, a gyengébbik nem képviselőinek köszöntése mellett batyus bált is rendeznek. Szombaton Németh László zenélt és hajnali két óráig mulattak a sorokpolányiak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában