Készenlétben

2023.03.23. 16:00

Már defibrillátorral is rendelkeznek a répcelaki tűzoltók

A múlt héten állította készenlétbe a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság azt a defibrillátort, amit a közelmúltban szereztek be. A készülék ezentúl a tűzoltóság elsőként beavatkozó autójának eszközállományát erősíti.

Forrás: Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság

A répcelaki tűzoltóknak régi vágya volt, hogy az úgynevezett „első szerük”, azaz az elsőként beavatkozó tűzoltó autójuk felszerelése között tudhassanak egy defibrillátort. Őri Tamás, a Répcelaki Önkormányzati tűzoltóság parancsnoka elmondta: tavaly több alkalommal is szükség volt a környező településeken újraélesztésre, illetve több olyan balesethez is vonultak, ahova előbb sikerült kiérkezniük, mint a mentőknek – ezekben a helyzetekben életmentő lehet a nemrégiben beszerzett készülék.

A félautomata defibrillátor vásárlási költségeit saját forrásaik és adományok felhasználásával, valamint a tavaly októberben megrendezett tűzoltó báljuk bevételéből vásárolták meg, a múlt héten pedig Baranyai Tibor mentő szakápoló segítségével elsajátították annak használatát, gyakorlati alkalmazását. A parancsnok hozzátette: amennyiben az autó a tűzoltó állomáson tartózkodik, abban az esetben a készülék bárki számára elérhető vész esetén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában