Közlekedés

2023.03.15. 07:00

Még mindig nem járt Szombathely új utcájában? Nézze meg videón!

Múlt héten megnyitották a forgalom előtt Szombathely új utcáját, a Szent Quirinus utcát. Ha még nem járt arra, nézze meg videón!

Horváth Balázs

Mint arról portálunkon beszámoltunk, sokáig húzódott a Szent Quirinus utca építésének előkészítése, majd átadása, de a napokban végre elkezdhették azt használni az autósok is. Illés Károly frakcióvezető és Ágh Ernő, a körzet önkormányzati képviselője a Jáki úti körforgalomnál tartott ennek apropóján sajtótájékoztatót: együtt örültek annak, hogy egy újabb álom valósult meg, amiben oroszlánrész jutott a Puskás Tivadar által irányított városvezetésnek.

Még 2015-ben rukkolt elő az ötlettel Ágh Ernő: létesüljön összekötő út a Jáki és a Körmendi út között. - 2018-ban önkormányzati forrásból terveztettük meg az utat, elkészült az engedélyes és a kiviteli terv is – tájékoztatott akkor Illés Károly. - 2019-ben pedig sikerrel fordultunk a kormányhoz és pályázati forrást szereztünk a beruházáshoz. Ismert, 2019-ben TOP-forrásból 915 millió forinthoz jutott a szombathelyi önkormányzat a Ferenczy István utca hiányzó szakaszának megépítéséhez. Azóta a közgyűlés a Szent Quirinus nevet adta az új utcának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában