MUSTRA

2023.03.31. 07:00

Kérdések és válaszok a környezetünkről: Gergely Ágnes geológus tartott előadást Szombathelyen

Polgár Patrícia

Gergely Ágnes geológus volt a rendezvény vendége

Forrás: Cseh Gábor

A Vas Megyei Mérnöki Kamara Közlekedési Szakcsoportja és a KTE Közlekedéstudományi Egyesület Vas Megyei Területi Szervezetének közös, „MUSTRA” című előadássorozatának ezúttal Gergely Ágnes geológus volt a vendége, aki Védő környezet? Aktuális környezetvédelmi kérdések a korunk emberének címmel tartott előadást a megjelenteknek.

Gergely Ágnes 25 éven át a vízügy kötelékében, hat évig pedig a MÁV környezetvédelmi osztályán tevékenykedett. Jelenleg kúttervező mérnökként dolgozik. Csütörtökön a szombathelyi MÁV Székházban tartott előadásán elmondta: úgy gondolja, a Földet, mi emberek nem tönkre tesszük, csupán a – nem tudatosan – hibás döntéseink eredményeképpen egyre kevésbé lesz számunkra lakható a bolygó. Azonban nélkülünk is túl fog élni.

Úgy véli, az ember túl lőtt a célon. A kényelmünk érdekében hozunk hibás döntéseket, ezek pedig felgyorsítják az éghajlat változásait. Gergely Ágnes szerint az élhető jövő kulcsa a mezőgazdaság megreformálásában, a területeink zöldítésében és a vízkészleteink felelős felhasználásában rejlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában