Akció

2023.03.16. 14:57

Összehangolt ellenőrzés Celldömölkön is - Sokan elfelejtik a biztonsági övet

Több helyszínen közlekedésbiztonsági akciót tartott a Celldömölki Rendőrkapitányság az elmúlt két hónapban. Meglepően sok szankciót kellett kiszabniuk az egyenruhásoknak.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Giczi Sándor

Az összehangolt ellenőrzés fő célja a passzív biztonsági eszközök – biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszerek, bukósisak – rendeltetésszerű használata volt. Dr. Nagy Ákos r. alezredes, a Celldömölki Rendőrkapitányság vezetője elmondta: elemző vizsgálatok kimutatták, a biztonsági övet nem használók esetében nagyobb valószínűséggel keletkezik súlyosabb sérülés egy közlekedési baleset megtörténtekor.

- A Celldömölki Rendőrkapitányság célja nem a minél nagyobb számban kiszabott bírságszám elérése, hanem a jogkövető magatartás alkalmazása– hangsúlyozta dr. Nagy Ákos, aki szerint az ilyen jellegű akciók sikerét éppen az adná, ha minél kevesebb számban kellene szankciót alkalmaznunk.

- Az ellenőrzések tapasztalatai azonban nem ebbe az irányba mutatnak: meglepően nagy számban szabtak ki szankciót a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. 

Van hová fejlődnünk! A Celldömölki Rendőrkapitányság a jövőben is nagyobb figyelmet fordít a megengedett sebességet túllépők és a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztó közlekedők kiszűrésére – húzta alá a kapitányság vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában