Összejövetel

2023.03.02. 17:51

Petőfi kultusz Offán: nyugdíjasok szavaltak, énekeltek

A Petőfi kultusz hagyományait ápolta legutóbbi összejövetelén az ostffyasszonyfai nyugdíjas klub. A költő születésének 200. évfordulója alkalmából szavaltak, énekeltek is a kultúrházban.

Vas Népe

Forrás: VN

Petőfi Sándor 1839-ben 16 éves korában 4 hónapot – egy boldog nyarat – töltött a kemenesaljai településen, szerelembe esett, életre szóló barátságokat kötött, verseket írt. A költő születésének 200. évfordulója alkalmából a településen egész évben színes programokkal emlékeznek a helyiek. Míg az általános iskolában heti verssel, Petőfi komplex vetélkedővel és versmondó versennyel is készülnek, addig a nyugdíjas klub tagjai szerdai összejövetelükön elszavalták és felolvasták kedvenc költeményüket, és népdallá vált Petőfi szerzeményekből énekeltek. 

Forrás: VN

A rendezvény színfoltjaként dr. Mesterházyné Jánosa Magdolna szívből jövő lelkesedéssel és hatalmas lexikális tudással mesélt Petőfi Ostffyasszonyfára vezető útjáról, ott töltött idejéről, a költő jövőjére és verseire gyakorolt hatásaikról. Az irodalmi és történelmi beszámolókat izgalmas anekdotákkal egészítette ki az előadó. Az esemény zárásaként a nyugdíjasok megtekintették a Petőfi-szoba kiállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában