Programok

2023.03.11. 12:30

Visszatér az élet a sárvári Nádasdy-várba

A Nádasdy-vár március 15-re több programmal készül. Március 21- től visszatér a rendszeres nyitvatartási idő: a könyvtár keddtől péntekig, a múzeum keddtől vasárnapig várja a látogatókat.

Polgár Patrícia

Forrás: Facebook/Nádasdy-vár Sárvár

Takács Zoltán Bálint igazgató februárban tematikus tárlatvezetéseket tartott, több száz érdeklődő kereste fel az intézményt. Megtudhattuk, hogy a díszterem kabinetszekrénye milyen kincseket rejthetett a 17. században, kiállításokon a főúri udvarok gyűjtési szokásaiba is bepillantást kaphattunk. A múzeum február utolsó vasárnapján majdnem kétszáz látogatót fogadott – mondta Takács Zoltán Bálint, hozzátéve, bár a nagyközönség számára – a könyvtár kivételével – nem volt látogatható az intézmény, a háttérben zajlottak a munkálatok, a hőmérséklet korábban nem engedte volna az állandó látogathatóságot. Március 15-én 10–15 óráig ismét megnyit a múzeum és a művelődési központ az ünnepre, de az intézmény csak március 21-én, kedden áll viszsza a megszokott nyitvatartási időre. – Jövő héten elkezdjük a felfűtést, ám ezt óvatosan kell megtennünk, hiszen műemlék épületről és műtárgyakról van szó. Jövő héttől a könyvtár keddtől péntekig 10–17 óráig várja az olvasókat, a múzeum keddtől vasárnapig 10–16 óráig fogad látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában