Folyamatos fejlődés

2023.04.21. 12:27

A falu újra érték lett hazánkban - Kultúrház átadó Vashosszúfaluban

A helyiek nagy vágya teljesült azzal, hogy megújulhatott Vashosszúfaluban a művelődési ház. A felújított épület hivatalos átadóját pénteken reggel tartották meg.

Polgár Patrícia

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt, a település országgyűlési képviselője és Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke is.

Fotó: Szendi Péter

Az átadón Závár Ferencné polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte: a falu nagyobb rendezvényeinek és a könyvtárnak helyet adó épület fűtésrendszere elavult volt, így nagy segítséget jelentett számukra az, a Magyar falu programban elnyert 25 millió forint, amelynek a segítségével el tudták végezni a művelődési ház energetikai felújítását. Mint mondta, korábban szinte lehetetlen volt komfortos hőmérsékletre felfűteni az épületet, amiben az új fűtésrendszernek és a külső szigetelésnek hála azóta legalább +10 °C-kal melegebb van.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével V. Németh Zsolt, a település országgyűlési képviselője és Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke is. V. Németh Zsolt beszédében elmondta, az utóbbi években jól látható, hogy a falu újra érték lett hazánkban, ezt a szemléletváltást váltotta lehetőségekké a Magyar falu program, melynek támogatásaiból újulhatott meg Vashosszúfaluban egyebek mellett a templom, a közösségi ház és a temető.

A beszédeket követően az épületet Budai Zoltán plébános áldotta meg
Fotó: Szendi Péter

Majthényi László felidézte, hogy csaknem pontosan egy évvel korábban tartott könyvbemutatót az akkor még jóval korszerűtlenebb épületben, majd ígéretet tett arra, hogy a napokban bemutatott Vas Vármegyei Érték 2023 című könyvet még idén, egy bemutató alkalmával a vashosszúfaluiak számára is elviszik a felújított művelődési házba.

A beszédeket követően az épületet Budai Zoltán plébános áldotta meg, majd Závár Ferencné polgármester körbevezette az elöljárókat a megújult épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában