Tavasz

2023.04.13. 17:00

A medvehagyma lesz a főszereplő Csehiben

Május végéig négy alkalommal szerveznek medvehagyma napokat a Csehi Csodás Tanösvényen. Az első közösségi, medvehagyma illattal belengett programot április 15-én, szombaton tartják. A látogatóknak természetközeli kalandokat, szórakozási lehetőségeket és nem mellesleg ínycsiklandó gasztronómiai élményeket kínálnak a szervezők.

Polgár Patrícia

Forrás: MW/archív

Fotó: Ádám János

Javában benne vagyunk a medvehagyma szezonban, a sok vasi lelőhely közül pedig az egyik legjelentősebben, a Csehi-hegyen Medvehagyma Napokat rendeznek április 15-én, 29-én, május 6-án és 13-án délelőtt 10-től 16 óráig.

Szombat 10 órától megtelik élettel a Csehi Csodás Tanösvény, ahol a medvehagymás mellett piknikezni is lehet és szalmabálákon pihenni a hagymaillatban. Az eszegetéshez és heverészéshez választható napos tisztás virágzó gyümölcsfáktól ölelve és árnyékos szilvás sárga kankalinok között. Ezúttal a vezetett medvehagymás tanösvénytúrák óránként indulnak és kb. 40-45 percesek lesznek. A túrákra nem szükséges előre bejelentkezni. 10-16 óráig fröcskölős képfestéssel, zenés nordic walking túrákkal, mezei krikettel, medvehegymás tanösvény-pontgyűjtő játékkal és medvehagymás ételekkel várják a kilátogatókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában