Adomány

2023.04.03. 16:07

A szombathelyi gépipari diákjai segítik a karitász munkáját - most is gyűjtöttek - fotók

Óvári Gábor

Forrás: Cseh Gábor

Tartós élelmiszert, ruhát, játékokat és könyveket adtak át a Gépipari és Informatikai Technikum diákjai a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársainak hétfőn az intézmény aulájában. A gyűjtésben és a szervezésben kivették a részüket az iskola 9/b osztályos tanulói, akik már évek óta aktívan működnek közre a nemes feladat teljesítésében. 

Az iskola folyosóján ezúttal is több tucat kartondoboz állt, tele játékokkal, könyvekkel, de a tartós élelmiszerek mellett rengeteg jó minőségű ruhanemű is elszállításra várt. Az átadáson a karitász munkatársai mellett megjelentek a diákok és az iskola tanárai is. Kovács Péter igazgató kérdésünkre elmondta, hogy azért is örültek különösen a karitász és az iskola együttműködésének, mert a hasznos és nemes feladat mellett a gyerekek szociális érzékenysége is hatékonyan növelhető. Az eredmény már látszik, hiszen az akció évek óta zajlik – nem csak ünnepek táján – és a diákok már önállóan is tevékenyek, ha a rászorulók segítéséről van szó.

- A karitász munkatársaival együtt megyünk kiosztani a csomagokat  – mondta Jakab Nándor 9/b osztályos tanuló. Balogh Boglárka, szintén a 9/b osztály diákja, hozzátette: azt tapasztalja, manapság sajnos ritka, hogy az emberek összefognak egymásért a hétköznapokban is, ezért büszke arra, hogy ez a gépipariban sikerült. Ő ruhaneműket és élelmiszert hozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában