Népszerű a program

2023.04.17. 19:41

Aláírásgyűjtés az Erasmusért - A Nemzeti Ifjúsági Tanács szombathelyi elnökségi tagját, Simon Ádámot kérdeztük

Az Erasmus felsőoktatási csereprogramjainak újraindításáért kezdett aláírásgyűjtésbe a Nemzeti Ifjúsági Tanács, amelynek szombathelyi elnökségi tagját, Simon Ádámot kérdeztük.

Óvári Gábor

Népszerű a program a diákok körében

Forrás: MW/archív

A diákok külföldi tanulását, illetve a külföldi hallgatók magyarországi tanulmányainak finanszírozását az Európai Unió egy december végi rendelettel felfüggesztette. Így most közel 182 ezer hallgató, köztük 30 ezer külföldi diák esik el a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségétől. Simon Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja kérdésünkre elmondta,hogy az Erasmus plusz nemzetközi mobilitási programjai nagyon népszerűek a hallgatók körében, csak a tavalyi évben 10 ezer diák élt a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségével. Az ifjúsági tanács által képviselt aláírásgyűjtő kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az unió és egy tagállam kormánya közötti vitának a diákok lesznek a károsultjai, ha nem oldják fel a korlátozást, de mindenképpen szeretnék elérni, hogy újrainduljon a támogatási rendszer. A petíción keresztül a tanács az egyetemi polgársággal együttműködve közösen szólalna fel a modellváltó egyetemeken tanuló hallgatók képviseletében az Európai Ifjúsági Fórum és az Európai Unió intézményei előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában