Program

2023.04.04. 11:36

Angyalkával hangolódnak a húsvétra Körmenden

Húsvétra hangoló címmel szerveznek programot a körmendi vásárcsarnokban csütörtökön délután. A rendezvénnyel a 11 éves körmendi kislány, Hendawy Angel - Angyalka - járássegítő terápiáját segítik. A főszervező Gángó Melinda, aki csapatával már nem először nyújtott segítő kezet a kislánynak.

Tóth Judit

Angyalka a program főszervezőjével, Gángó Melindával

Forrás: Szendi Péter

- Nagycsütörtökön, a tavaszi szünet első napján egy közös délutánra várunk mindenkit a körmendi vásárcsarnokba. Lehet barkácsolni és kézműveskedni, emellett az érdeklődők sakktudásukat is tesztelhetik. Aki nem tud játszani, az sem baj, hozzáértőktől megtanulhat - mondta a főszervező Gángó Melinda, aki azt is elárulta: a gyerekek számos lehetőség közül választhatnak. Lesz vasparipa simogatás, körjátékok, gólyaláb, ki nevet a végén kicsit másképpen és még sok szórakoztató, kreatív program. 

A kézműves vásáron beszerezhetők a húsvét hiányzó díszei, ajándékai. A rendezvény alatt festmény kiállítást is láthatnak az érdeklődők, több amatőr és profi festő ajánlott fel képeket, sőt Angyalka is bemutatja saját alkotásait. Mivel nem beszél, rajzolással, festéssel fejezi ki érzéseit, gondolatait. 

A festmények megvásárolhatók, a befolyt összeget Angyalka járásterápiás kezelésére fordítják. A program csütörtökön 14 órakor kezdődik és 18 óráig tart. 

Angyalka 2011. december 31-én 18 óra 55 perckor született Pécsett, 65 dekagrammal és 32 centiméterrel. A kislány egyedül nem tud járni, tavaly kezdett kezelésre járni, amit öt hónap kihagyás után a közelmúltban újrakezdett. A szakemberek biztatják a családot, hiszen Angyalka nagyon jól veszi az akadályokat. A terápia azonban költséges, több millió forintba kerül. A családot sokan támogatják, legutóbb Keller Ákos, a magyar férfi kosárlabda válogatott és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyjátékosa ajánlotta fel válogatott mezét licitre, hogy  segítsen a kislányak. A licitet - ami április 30-ig tart - az Angyalka léptei elnevezésű közösségi oldalon lehet követni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában