Környezettudatos

2023.04.04. 10:11

Elkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Máriaújfaluban

Tóth Judit

Forrás: Szentgotthárdi Önkormányzat

Máriaújfaluban már dolgoznak a kivitelező cég munkatársai: a közút mellett futó nyílt árok helyett zárt csapadék-elvezető csatorna épül, megújulnak az út alatti átereszek és a járda helyreállítására is sor kerül. 

A környezettudatosságra is figyelnek a beruházásnál. A járda felújítása során a régi bontott beton járdát ledarálják és alapként használják fel az új járda alépítményében, így gyakorlatilag alig keletkezik építési törmelék. Szentgotthárd-Rábatótfalu városrészben is folyik a munka, ott a Váci Miihály utca és Fagyöngy utca környezetének vízrendezése történik. A befogadó Új-patak mellékágában növényzetírtás és medertisztítás történt, a levezető árkokban pedig zajlik a csapadékvíz-elvezető burkolás kiépítése. 

A következő hetekben elkezdődik a munka a Váci Mihály és a Fagyöngy utcákban is. A vízrendezés további helyszínei: Május 1. út, Szentgotthárd- Zsida városrészen a Szépvölgyi utca és a Vadvirág utca, Szentgotthárd-Rábakethelyen pedig a Mikes Kelemen utca. A projekt kapcsán jóváhagyták az önkormányzat többlettámogatási igényét, így a pluszként elnyert mintegy 15 millió forinttal a beruházás közel 315 millió forintból valósul meg, 100 százalékos támogatási intenzitással. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában