Nélkülözhetetlen elemei a pedagógiának

2023.04.12. 16:33

Előadások, műhelymunka – a gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából rendeztek konferenciát Kőszegen

Április 13. a gyógypedagógia nemzetközi napja – ebből az alkalomból rendeztek szakmai konferenciát szerdán az Oktatási Hivatal bázisintézményében, a Dr. Nagy László EGyMI Óvoda, Általános Iskola, Beszédjavító Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban.

Tóth Kata

Forrás: Ohr Tibor

A díszteremben Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Megnyitóbeszédében a költészet és a gyógypedagógia között vont párhuzamot, mondván, a gyógypedagógusnak is szüksége van ihletettségre, erős lélekre, szakmai tudásra – az „alkotás” pedig kiállja az idők próbáját. A Dr. Nagy László EGYMI a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ munkatársaival együttműködve készítette elő és szervezte meg a szakmai találkozót. A zalai központ képviseletében Bedőné Fatér Tímea üdvözölte a jelenlévőket. 

A rendezvény által érintett témákról azt mondta: nélkülözhetetlen elemei a pedagógiának, a neveléskutatás valamennyi területének. Előadások, műhelymunka, szakmai párbeszédek követték egymást a délutánba nyúló tanácskozáson. Gyógypedagógusokat, mesterpedagógus szaktanácsadókat, pszichológust, országos hatáskörű igazságügyi szakértőt is hallhatott a 150 fős, főleg szakmabeli közönség. Témát adott a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok rehabilitációja, az egyéb pszichés fejlődési zavar, a mozgásfejlesztés 10 éves korig és az integratív pedagógiai nevelés szemlélete és módszerei is.

 A műhelymunkák között egyebek mellett szó volt konfliktuskezelési stratégiáinkról a Thomas-Kilmann modell alapján, a digitális eszközök használatáról a sajátos nevelési igényű tanulók számára és a biztonságos, zaklatásmentes légkör lehetőségeiről is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában