34. alkalommal

2023.04.14. 16:35

Extrém körülmények a parképítők versenyén, közben a virágkötők házhoz vitték az erdőt - fotók

Két napig esőben, sátortető alatt dolgoztak a tizedik parképítő verseny résztvevői a Herman Ottó Szakképző Iskola udvarán. Közben a tornaterembe beköltözött a tavasz: a virágkötők csokrot, koszorút, installációt készítettek a 34. alkalommal meghirdetett Savaria Floriadaen.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Öt csapatban 15 virágkötő nevezett a megmérettetésre, amelynek egyik különlegességét az adja: egyúttal előválogatója is a szakma világversenyének. A másik pedig az, hogy ugynazon témára, ugyanazon virágokból kellett különbözőt alkotniuk a virágkötőknek. Az idei év mottója: tavasz vesszőkre hangolva – volt, aki hónapokik gyűjtötte az erdőben az alapanyagokat az előre elkészíthető alaphoz. 

Extrém körülmények között dolgozott a 28 parképítő: az előzetes tervüket egy háromszor három méteres területen kellett megvalósítaniuk, de volt, amint az eső miatt menet közben kellett változtatniuk. 
Eredményhirdetés és részletek szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában