A polgármester is vendég volt

2023.04.20. 13:30

Ezúttal a Kertvárosban folytatódott a lakossági fórumok sora Sárváron

Rábasömjén és Sári után Kertvárosban folytatódott a lakossági fórumok sora. Április 18-án, kedden Dr. Máhr Tivadar alpolgármester, az egyik kertvárosi választókerület önkormányzati képviselője és Szabó Zoltán alpolgármester várta találkozóra a kertvárosiakat a Bocskai utcai óvodába. A vendég Kondora István polgármester volt.

Polgár Patrícia

Szabó Zoltán és Dr. Máhr Tivadar alpolgármesterek, valamint Kondora István polgármester a fórumon

Forrás: Takács – Reichardt Gabriella

A fórumon dr. Máhr Tivadar alpolgármester olyan önkormányzati fejlesztésekről tájékoztatott, amelyek a kertvárosiak életét is pozitívan érintik, így a Szatmár utcai óvoda felújításáról is, amelyet kiegészített azzal, hogy a Bocskai utcai tagóvoda esetében is elkészült a pályázat, bíznak abban, hogy a jövőben ez is sikeres lehet. Szólt a közeljövő kertvárosi fejlesztéseiről is: az aréna mögötti terület megvásárlásával Kertvárosi Szabadidőparkot alakítanak ki, valamint kerékpárút épül pályázati forrásból a városrészen. Az Újmajori árokban a Kertváros nyugati és délnyugati részének csapadékvizeit elvezető zsilip és szivattyú-telep épül, szintén pályázati forrásból. A fejlesztés ezen túlmenően az Ungvár utca csapadékvíz elvezetésének rendezését is magába foglalja. Idén megvalósul ezeken túl a Berzsenyi utca felújítása, az útburkolat mellett új parkolók épülnek, és megújul a járda is.

Szabó Zoltán alpolgármester a mostani önkormányzati ciklusban elért kertvárosi eredményekről számolt be: megújultak az Eperjes, a Bercsényi és a Dorottya utcák, a Nádasdy utcai játszótér új játékelemekkel bővült, az Ungvár utcában nem épült munkásszálló a lakossági kérésnek megfelelően, elindult a Kertvárosi Advent programsorozat és elkészült a Flex új teherportája, mellyel csökkenhet az Ungvár utca terhelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában