Ünnep

2023.04.05. 10:00

Húsvéti kalács Pomper Irmgard cukrászműhelyéből - Elkezdődött a BMKE Pannon Kulináris Sorozata

Pomper Irmgard cukrászműhelyében kezdődött a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) idei gasztroprogramja, a Pannon Kulináris Sorozat, múlt kedden. A résztvevők a burgenlandi családok körében kedvelt, hagyományos húsvéti kalácsokat sütöttek és megtanulták a kalácsfonás lépéseit is.

Polgár Patrícia

Forrás: BMKE

A Pannon kulináris sorozat háziasszonya, Seper Marianne köszöntötte a program résztvevőit Pomper Irmgard cukrászmester óbéri műhelyében, ahol a húsvéti kalácsok különböző verziói voltak terítéken. Mindegyik kalács alapja a kelttészta, aminek elkészítése gondos odafigyelést igényel. A BMKE szerkesztőségünknek megküldött beszámolójából kiderül, Pomper Irmgard a profi szakember lazaságával készítette el a tésztákat, miközben a résztvevőket beavatta a titkokba: milyen alapanyagokból, milyen körülmények között lesz a legjobb és legfinomabb a húsvéti kalács. Három különböző tésztavariációt tanultak meg a résztvevők és miközben a formázás helyes mozdulatait is gyakorolták, nemcsak a frissen sült kalács illata lengte be a konyhát, hanem magyar népdalok is.

Pomper Irmgard cukrászmester az elmúlt években a Pannon Kulináris Sorozat legkedveltebb előadója lett. Összesen már negyedik alkalommal fogadta műhelyében a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület által szervezett gasztroprogramot. A workshop különlegessége, hogy kizárólag a Pannon Kulináris Sorozat alkalmain tekinthetnek be az érdeklődők Irmgard „édes műhelyébe” és tanulhatnak Dél-Burgenland népszerű cukrászmesterétől.

A gasztrosorozat következő programja április 15-én lesz, Binder Grete gyógynövényszakértő vezetésével olajok, ecetek és likőr is készül tavaszi gyógynövényekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában