Magyar falu program

2023.04.20. 15:31

Indulásra kész az új falubusz Uraiújfaluban

Mintegy 15 millió forintnyi kormányzati támogatással új falubusszal gazdagodott a település. A jármű május 1-jén hivatalosan megkezdi szolgálatát.

Cseh-Egyed Bernadett

Keszeiné Jancsó Marietta polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő

Fotó: Ohr Tibor

A régivel folyamatosan műszaki problémák adódtak, az új jármű hatalmas segítség a falunak: az ebéd kiszállítására, és egyéb falugondnoki teendők során használják. Keszeiné Jancsó Marietta polgármester elmondta: a kormányzati támogatásoknak köszönhetően az utóbbi időben több fiatal, gyermekes család ide költözött. A Magyar falu programban olyan fejlesztéseket tudtak megvalósítani, amelyekre önerőből nem lett volna lehetőségük.  

A Kormány Magyar falu programja révén az elmúlt években jutott támogatás többek között játszótérfejlesztésre, közterületi eszközök beszerzése, a ravatalozó felújítására, utak rendbetételére - emlékeztett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, miután személyesen megtekintette az új falubuszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában