Rendszeresen használják

2023.04.25. 10:36

Két keréken Burgenlandban – Tíz háztartásból nyolcban van legalább egy kerékpár

Burgenland a kerékpárosok országa. Tíz háztartásból nyolcban van legalább egy kerékpár. Magas üzemanyagárak idején a kerekezés gyakran jó alternatíva  az autóval szemben.

vaol.hu

Forrás: orf.burgenland.at

A Verkehrsclub Österreich (VCÖ) jelenlegi adatai szerint minden harmadik burgenlandi hetente, vagy naponta többször kerékpározik. Egyharmaduk pedig alkalmanként, de biciklire ül. A VCÖ szerint Burgenlandban nagy lehetőségek rejlenek a kerékpározásban, hiszen a mindennapi útvonalak fele kevesebb mint öt kilométer. 

- Aki a kerékpárt közlekedési eszközként használja, nemcsak az egészségéért tesz, hanem rengeteg pénzt takarít meg, és aktívan hozzájárul a klímavédelemhez - mondta Christian Gratzer, a VCÖ szóvivője. Kiemelte: tavasszal nemcsak a hőmérséklet emelkedik, hanem a kerékpárosok száma is. 

A VCÖ emlékeztet arra, az első út előtt fontos feladat a kerékpár átnézése.  

Tavaly október óta a kerékpározással kapcsolatban is új szabályozások léptek életbe. Kerékpárosok előzésekor lakott területen legalább 1,5 méter, lakott területen kívül pedig két méter távolságot kell tartaniuk az autósoknak. A felnőttek úgynevezett védőkerékpáron haladhatnak a gyermek mellett. A parkoló járművek ezentúl nem nyúlhatnak ki kerékpárútra vagy járdára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában