Húsipar

2023.04.21. 20:00

Kettős évfordulót ünnepeltek - Hetven éves Babati Zoltán, a harminc éve működő Babati és Társa Kft. alapító-tulajdonosa

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Babati Zoltánt, az éppen harminc éve működő Babati és Társa Kft. alapító-tulajdonosát.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A meghívott vendégeket Németh Zsolt kereskedelmi igazgató köszöntötte, majd Babati Veronika, ügyvezető tulajdonos, az ünnepelt lánya vetített le egy kisfilmet, amellyel az elmúlt évtizedeket idézte fel. Az ünnepségen elhangzott: Babati Zoltán az iskolás évek és a katonaság után álmait követve az akkori Zalahúsnál kezdett el dolgozni. A család mellett mindig is hajtotta a tudásvágy, a kíváncsiság, a húsipari szakma iránti elhivatottság, az előrelépés lehetősége. 

A szakma rejtelmeit kitanulva, szorgalma, akarata, kitartása a Zalaegerszegi Állami Gazdaság Húsüzemébe vezette, amelynek később a vezetője lett. Már akkor hatvan fő tartozott kezei alá. 1990-ben egy mások számára romos, megviselt és korszerűtlen kényszervágóhíd épületében meglátta a lehetőséget, a jövőt. Nagyratörő terveivel 240 négyzetméteren először szarvasmarha kényszervágással, majd később sertés és marha vágással kezdte el a komoly munkát. Az Európai Uniós csatlakozást követően magas követelményeknek kellett megfelelnie a cégnek. Babati Zoltánegyedül magára vállalva, mindent egy kézben tartva fogott hozzá, hogy az üzemet az előírásoknak megfelelően újra tervezze.

Babati Zoltán neve fogalom nem csak Körmenden és Vas Vármegyében, hanem országosan is. Ma egy korszerű húsüzem tulajdonosa, 20000 négyzetméteren, tizenhárom saját bolthálózattal, 160 főnek nyújt biztos megélhetést. A vállalkozó társadalmi szerepvállalásáról és a rászorulók támogatásáról is híres. Születésnapján Körmend nevében a polgármester, Bebes István köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában