Magyar falu program

2023.04.18. 11:38

Kilencvennégy kisbolt kap támogatást a hármas számú választókerületben - Az elnyert összeg mintegy 252 millió forint

Kilencvennégy kisbolt kapott támogatást a Magyar falu programban Vas vármegye hármas számú választókerületében. Az elnyert összeg mintegy 252 millió forint. A pályázati forrást bérköltségre és rezsire fordítják a kisboltokban.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

V. Németh Zsolt, Vas vármegye hármas számú választókerületének országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a urán-orosz háború hatására kialakult energiaválság az élet minden területén érezteti hatását, legyen szó a családokról vagy az önkormányzatokról. A magyar kormány gondoskodására jó példa a kisboltok támogatása. -A kistelepüléseken élők komfortérzetét erősíti, hogy van bolt az adott helyen, ahol elérhetőek az alapvető élelmiszerek. A kormány ahhoz nyújt támogatást a boltok tulajdonosainak, üzemeltetőinek, hogy ki tudják fizetni a rezsiszámlákat – a gázt, a villanyt. A cél, hogy a lakosság a megszokott színvonalú, minőségi kiszolgálásban részesüljön ezentúl is – mondta a képviselő, akinek körzetében 94 kisbolt kapott támogatást összesen 252 millió forint értékben.

Forrás: Szendi Péter

Kocsis Tibor, a Körmend és Vidéke ÁFÉSZ kereskedelmi vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: A Magyar falu programban meghirdetett működési támogatásra azok az üzlettulajdonosok pályázhattak, akik kétezernél kevesebb lakosú településen működtetnek olyan kisboltot, ahol jellemzően napi fogyasztási cikkeket, alapvető élelmiszereket lehet vásárolni. A támogatás 100 százalékban előfinanszírozott, önerő sem kellett hozzá. A Körmend és Vidéke ÁFÉSZ érdekeltségébe tartozó üzletek közül tizenkettő pályázott, mind nyert is. Ahol főállású alkalmazottat foglalkoztatnak, ott az elnyert összeg 2,7 millió forint, ahol részmunkaidős foglalkoztatás van, ott 2 millió forintos támogatással számolhatnak. A pályázati forrást működésre – bérköltségre, rezsiszámlák kiegyenlítésére - használják fel. A támogatási okirathoz szükséges mellékleteket is beadták a keddi határidőig.

Forrás: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában