TeSzedd!

2023.04.28. 11:30

Kormányhivatali összefogás a tiszta Vas vármegyei környezetért

A Vas Vármegyei Kormányhivatal is csatlakozott hazánk legnagyobb hulladékszedési mozgalmához, a TeSzedd !-Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A kormányhivatal, a Nemzeti Adó - és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a Magyar Államkincstár Vas Vármegyei Igazgatóságának közel ötszáz munkatársa ragadott szemeteszsákot a vármegye egész területén, hogy megtisztítsa a környezetét. -Nagyon büszke vagyok arra, hogy sok munkatársam csatlakozott a szemétszedési akcióhoz, összesen 23 helyszínen. A kormányhivatal munkatársai elkötelezettek az illegális szemétlerakások elleni küzdelemben, a Hulladékgazdálkodási Osztályunk pedig hatékonyan fellép a szemetelőkkel szemben - emelte ki Vámos Zoltán főispán Szombathely határában, a Sárdi-Ér utcában, ahol az országos TeSzedd akció keretében munkatársaival együtt tisztította a szemetes környezetet.

Bencsics Attila, a kormányhivatal  Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának vezetője azt hangsúlyozta: egyre többen használják a HulladékRadar alkalmazást, amellyel az illegálisan lerakott hulladékról lehet bejelentést tenni a kormányhivatalnak. 

Tavaly 600 jelzés érkezett az alkalmazáson keresztül, 2200 tonna hulladékot szállíttattak el a kötelezettekkel, 135 tonnát pedig a hatóság megbízásából eljáró hulladékgazdálkodó szervezet vitetett el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában