Nemzetközi pályázat

2023.04.14. 19:50

Lenkei-Faragó Anna sárvári gimnazista kapta a Zonta Club Szombathely elismerését

Pénteken átadta a Zonta Club Szombathely a Fiatal Nők a Közéletben nemzetközi pályázat díját. A Berzsenyi Dániel Könyvtárban az érettségi előtt álló Lenkei-Faragó Anna, a sárvári Tinódi-gimnázium tanulója kapta az elismerést.

Tóth Kata

Lenkei-Faragó Anna Horváthné Kocsis Henrietta elnöktől vette át a díjat. Jobbról Pócz Gáborné

Forrás: Szendi Péter

A Zonta Club Szombathely az elmúlt 34 év alatt 14-szer hirdette meg a nemzetközi pályázat klubszintű fordulóját. Összesen 29 lány pályázott ez idő alatt különböző középiskolákból. Az idén két fiatal mérette meg magát, közülük Lenkei-Faragó Anna „járta végig az utat”. A zsűritagok úgy nyilatkoztak róla: tevékenysége példamutató, érdeklődéssel, kreativitással tekint a világra, a nők helyzetére. A leírtak mögött érezhető tudása, tapasztalata, tenni akarása. Kiváló minősítését kapott munkáját továbbították, a következő megmérettetés már európai szintű lesz – ismertette Pócz Gáborné Mária, a program koordinátora. Mint mondta, szívesen hirdetik meg a pályázatot, amivel a nők korai szerepvállalására ösztönöznek. A projekt, ahogy a Zonta nemzetközi oktatási programjai is, a lányok lehetőségeit, látókörét bővítik. Átgondolhatják céljaikat, vezető szerepüket, gondolkodhatnak az emberiség nagy kérdéseiről, a nők helyzetéről, a közösségért tett vállalásaikról.

Anna a Budapesti Gazdasági Egyetemre készül továbbtanulni. Az üzleti életben tervezi a jövőjét, emellett gyereknek akar segíteni, és körbeutazná a világot. Mindig kiáll magáért, az osztályáért, a rászorulókért. Édesanyja vállalkozó, különlegesen jó a kapcsolatuk, az ő személye is motiválta – erről is írt angol nyelven a pályázatban. A díjátadó végén a zontiánok beszélgettek, ismerkedtek a díjazottal a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában