Ausztria

2023.04.11. 18:00

Magyar beszédgyakorlatok Burgenlandban - Nyelvtanfolyamot indít a kultúregyesület

Az 55 éves Burgenlandi Magyar Kultúregyesület mindig is fontosnak tartotta a magyar kultúra és nyelv ápolását a magyar népcsoport lakta területen. Tevékenységük újabb mérföldköve, a jövő hétfőn induló magyar nyelvi kurzus, amelyre olyan felnőttek jelentkezését várják, akik ugyan már beszélik a magyar nyelvet, szeretnék szókincsüket fejleszteni.

Polgár Patrícia

Forrás: ORF

A BMKE felnőtteket megcélzó nyelvtanfolyamot indít április 17-én, Felsőőrött. A Magyar beszédgyakorlatok nevet viselő kurzusra azok jelentkezését várja a kultúregyesület, akik magyar alaptudással már rendelkeznek és a szókincsüket szeretnék bővíteni – derül ki a BMKE szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Az órák intenzív beszédgyakorlatokból állnak majd és a különböző témákat feldolgozva bővül a résztvevők szókincse, ami biztonságot ad számukra a magyar nyelv használatában.

A kommunikációs tréning interaktív és változatos tanórákat eredményez. A tanfolyamot Zsótér Iris, a BMKE elnökhelyettese, a Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium igazgatója vezeti majd. A nyelvórákat heti egy alkalommal, – május 2-a és május 31-e kivételével - rendszerint hétfőnként, 18-19 óráig tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában