Ezt jó, ha tudod!

2023.04.14. 10:07

Megkezdődik a Szent Márton utcai csomópont felújítása Szombathelyen - forgalomkorlátozásokkal jár

vaol.hu

Szombathely önkormányzata hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a városvezetésének döntése értelmében 150 millió forintból teljeskörűen megújul a város egyik legrosszabb, évtizedek óta elhanyagolt kereszteződése, a Szent Márton - Hunyadi - Vörösmarty utcák találkozásánál. A csomópont teljes körű felújításához kapcsolódóan közműcseréket kell elvégezni több ütemben. Jelenleg az MVM Zrt. végez gázműcserét, mely április 17-től már forgalomkorlátozásokkal is fog járni, így a Szent Márton utca északi oldalán lévő két sáv lezárásra kerül hétfőtől, sávelhúzással a másik oldalra lesz terelve a forgalom. 

 

Ez azt jelenti, hogy az érintett szakaszon mindkét irányban egy-egy sáv áll csak a közlekedők rendelkezésére. A sávelhúzást sávos terelőtáblák és ideiglenes sárga burkolati jelek is mutatják. A csatlakozó utak mindegyikén (Vörösmarty utca – Szent Márton tér – Nádasdy Ferenc utca – Aldi parkoló) elő lesz jelezve a közúton folyó munka és a kötelező haladási irány. A Szent Márton térről és az Aldi parkolóból ez idő alatt csak jobbra, kis ívben lehet ki- és behajtani, a Nádasdy Ferenc utcai és Vörösmarty Mihály utcai csomópontok teljes értékűen működnek. Az érintett szakaszon sebességkorlátozás is bevezetésre kerül.

A rendőrséggel történt egyeztetés alapján, amennyiben szükséges, a csúcsidőben rendőri irányításra is sor kerül. 2023. április 17-i reggel csúcsforgalom lefolyása után 9 órától kerül sor a forgalomkorlátozás bevezetésére.

A munkálatokkal járó sávlezárások várható időtartama: 2023. április 17. – 2023. május vége.

Kérik és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában