Fejlesztés

2023.04.06. 17:00

Megújult három utca Sótonyban - Védekezni tudnak most már a vízkárok ellen

Csaknem egy kilométer hosszan újulhatott meg Sótony három utcájának csapadékvíz-elvezetési rendszere. A beruházás a vízkárok elleni védekezést szolgálja – hangsúlyozta Vörös István polgármester a szerdai átadón.

Polgár Patrícia

Ünnepélyes átadó. V. Németh Zsolt, Vörös István és Marton Ferenc

Forrás: Unger Tamás

Csaknem 60 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból újult meg Sótonyban a Kossuth Lajos, a Táncsics és a Fő utcák egy-egy szakasza, összesen több mint 800 méter hosszúságban. A munkálatok március végén befejeződtek, alig két hétre rá pedig a hivatalos átadó is megtörtént, ahol elsőként Vörös István, Sótony polgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki a projekt részleteibe avatta be hallgatóságát. Elmondta: az elmúlt években a heves esőzések megmutatták, a településen foglalkozni kell a csapadékvíz hatékony elvezetésével. Amint adódott a pályázati lehetőség, az önkormányzat élt vele – a cél a környezeti és gazdasági károk csökkentése, megelőzése.

- Kihívások elé állítanak minket a klímaváltozás következtében megjelenő szélsőséges időjárási viszonyok, az egyre magasabb átlaghőmérséklet vagy a heves esőzések. Utóbbihoz nyújtott most segítséget Sótonynak a települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére elnyert támogatás – fogalmazta meg V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára.

- 2012 óta a Vas Vármegyei Önkormányzat feladatkörébe a regionális, megyei és falusi fejlesztések tartoznak. Az elmúlt csaknem tíz évben ennek a munkának köszönhetően újult meg települések során az óvoda, az iskola, az orvosi rendelő, Sótonyban pedig ezúttal a csapadék-víz elvezetési rendszer - tette hozzá Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke. A létesítményt Tóth András plébános áldotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában