Jubileumi ünnepség

2023.04.21. 18:42

Mert mindig mosolyogni kell – Húsz éves a Napsugár Közhasznú Egyesület - fotók

Húsz évvel ezelőtt alakult meg a Napsugár Közhasznú Egyesület, amely ma már Napsugár Egyesületként működik. A fogyatékossággal élő fiatalokat felkaroló egyesület pénteken délután tartotta meg jubileumi ünnepségét a Puskás Tivadar Szakképző Iskolában.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

Az ünnepség kezdetén Góth Tiborné, az egyesület elnöke emlékezett meg a közelmúltban elhunyt elődjéről, az egyesületet létrehozó Bakó Gusztávné Marikáról, aki 2020-ig vezette a közösséget. - Ő volt, aki az értelmileg akadályozott, fogyatékossággal élő fiatalok számára egy értelmesebb életre keresett lehetőséget – fogalmazta meg az elnök. Ezt követően Góth Tiborné felidézte az egyesület történetét. Elmondta, hogy a Napsugár Közhasznú Egyesület 2002-ben alakult meg, 2020 óta pedig új névvel és vezetőséggel, mégis azonos célokkal működnek tovább. Céljuk a fogyatékossággal élő fiatalok készségfejlesztése, önálló életvitelre való felkészítése. Mint mondta, ezeket a célokat az egyesület művészeti csoportjai, a Napsugár Zenekar és Sugár/Érintő színi csoport egyre sikeresebben éri el – számos zenei fellépést, filmet és színházi előadást tudhatnak maguk mögött. Legközelebbi fellépésük vasárnap 12.30-kor a Herényi Virágút Csók István utcai színpadán lesz.

Abból, hogy mit is láthat majd ott a közönség – és hogy mi mindent tanultak fáradhatatlan felkészítőiktől –, rövid ízelítőt is adtak a fiatalok: a műsort az Örömóda nyitotta, elhangzottak tavaszi versek, szívhez szóló dallamok, sőt, néhányan még hangszert is ragadtak: hegedű-, gitár- és xilofonjátékukkal kápráztatták el közönségüket. Mary Poppinstól pedig közösen tanulhattuk meg a mottót, amit a vidám fiatalok akár magukénak is tudhatnak, hogy bizony „mindig mosolyogni kell”. Hatalmas szeretettel összeállított és előadott műsorukat az ünneplő közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Hende Csaba országgyűlési képviselő és neje, dr. Szajlai Mónika is – a képviselő támogatásukról biztosította az egyesületet. Az ünnepség végén nem maradhatott el a torta és a pezsgős koccintás sem ki alkohollal, ki gyerekpezsgővel teli poharát emelte az egyesület elmúlt húsz évére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában