Tények és tévhitek

2023.04.18. 19:19

Mindent az elhízásról - Répási Eszter dietetikus tartott előadást Szombathelyen

Óvári Gábor

Répási Eszter dietetikus, táplálkozástudományi szakember

Fotó: © Cseh Gábor

Az élelmiszerekkel kapcsolatos tényekről és tévhitekről tartott előadást Szombathelyen az egészségfejlesztési irodán Répási Eszter dietetikus, táplálkozástudományi szakember. Az előadás célja elsősorban a folyamatosan megjelenő új élelmiszerekkel, divatos ételekkel kapcsolatos tények ismertetése volt. A leginkább hölgyekből álló hallgatóság előtt Répási Eszter elmondta, hogy a gyors és készételek az okai annak, hogy súlyfelesleg keletkezik, az édes üdítők ezen csak súlyosbítanak. Az ízesített víz, de a megfelelő víz bevitele sokat számít az anyagcsere szempontjából. Sokan hiszik, hogy elegendő vizet isznak, de sajnos az emberek többsége az ajánlott mennyiség töredékét issza meg naponta. 

A zsíros ételek jelentik a magyarokra a legnagyobb veszélyt, ez a trend csak lassan változik. Elhangzott, hogy minőségi élelmiszereket válasszunk, érdemes a csomagoláson álló leírásokat alaposan elolvasni. A szakember ugyanakkor a gyorséttermi ételeket sem utasítja el, a mértékletesség azonban nagyon fontos. Ahhoz, hogy a nem túl egészséges, de finom ételek fogyasztását kordába tarthassuk, egy táplálkozási napló vezetése ajánlott. A mozgás és sport elengedhetetlen a testsúly szinten tartásához, ehhez azonban nem kell nagy teljesítményekre gondolni. Egy kiadós séta, kutyasétáltatás vagy biciklizés elegendő a test karbantartásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában