Karrier

2023.04.03. 18:45

Munka mint mókuskerék: a "rozsdásodás" jelensége

Új jelenség ütötte fel a fejét a munka világában, amely a vállalatok pénztárcájára is hatással van: a „rozsdásodás”, azaz a mókuskerékszerű munkavégzés – derül ki az egyik legnagyobb tréningcég (Comline Budapest) összefoglalójából.

Vas Népe

Hogy tud eladni bármit egy fásult értékesítő?

Forrás: Shutterstock

A kiégéssel gyakran találkoznak a vállalati HR-esek, azonban a „rozsdásodás” (rustout) jelensége új keletű. A Gallup 2022-es felmérése szerint az európai munkavállalók kevesebb mint 20 százaléka érzi magát igazán elkötelezettnek a munkája iránt, 39 százalék pedig a stresszből, céltalanságból vagy éppen kilátástalanságból eredő berozsdásodott üzemmódra állt át a munkában. A nap végét várja már munka közben, céljai már nincsenek. A tréningcég magyarországi ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy ez a munkamorál a senior munkavállalók legalább felét érinti. – Gondoljunk bele, hogyan tud eladni bármit is egy fásultan, célok nélkül dolgozó értékesítő? – mondta el Nagy Béla tulajdonos, vezető tréner. A megoldást szerinte az új célok megtalálásában kell keresni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában