Helyi közügyek

2023.04.25. 10:00

Testületi ülés Vasváron – Támogatások, utcatáblák

Ezen a héten – április 27-én, csütörtökön 16 órakor a Városháza nagytermében – tartja rendes közgyűlését a vasvári önkormányzat.

Óvári Gábor

A testület beszámolót hallgat meg a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fenntartásában működő Új Esély Központ Vasvár működéséről, valamint a Vasvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. tevékenységéről. A képviselők tárgyalják a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelettervezetet, és döntenek Vasvár Város Önkormányzata 2023. évi „Önkormányzatok rendkívüli támogatása” jogcímre vonatkozó igénye benyújtásáról.

 A városatyák napirendre tűzik továbbá az előterjesztést azzal kapcsolatban, hogy Vasvár teljes területén egységes utcanévtáblák kialakítása végett új táblákat válasszanak ki és szerezzenek be. Szó esik a lakásbérletekről és az önkormányzati tulajdonú ingatlanok elidegenítéséről – mindét ügyben a meglévő rendelet módosítása várható. A pályázatok témájában tárgyalják a „Vasvár Városi Építészeti Értékvédelmi Támogatás” pályázatot is, de szóba kerül a közvilágítás bővítési igényéről szóló előterjesztés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában