Idei közbeszerzési terv

2023.04.03. 12:54

Több jelentős fejlesztés is elindulhat Csepregen - 130 milliós pályázati támogatásból

Csepreg képviselő-testülete elfogadta az idei közbeszerzési tervet. Amint lehet, megindítják az eljárásokat, hogy mihamarabb elkezdődhessenek a fejlesztések.

Horváth László

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

- Talán az idővel való gazdálkodás most a legfontosabb – kezdte Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere. – A városfejlesztéssel kapcsolatban több TOP-os pályázati forrással rendelkezünk.

A polgármester kitért az idei fontosabb beruházásokra is.

- Még tavaly nyertünk el közel százharminc millió forintot az idősek otthona korszerűsítésére – folytatta a polgármester. – A beruházás révén sikerül napelemeket felszerelni, belső átalakításokat végezni, megoldjuk a födém- és vízszigetelést, kicseréljük a nyílászárókat. Ha minden jól megy, akkor még az idén megkezdődhetnek a munkálatok. A fejlesztés eredményeképp már rövid távon költségmegtakarítást érhetünk el. Télen például, a szigetelésnek köszönhetően kevesebbet kell fűteni. Emellett tervezzük a korábban elnyert Élhető település pályázati felhívásból megvalósítani a művelődési ház belső korszerűsítését, valamint több mélyépítési projektelemet. Ezek közé tartozik a parkolók kialakítása, útfelújítás, gyalogos átkelő létesítés, futópálya kialakítása a Malomkertben, a Kossuth utcai park felújítása - így  a közeli Területi Gondozási Központban ellátott idős lakók is színvonalasabb környezetben tölthetik el szabadidejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában