Testületi ülés

2023.04.27. 12:54

Újabb öt évre Révész József a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár vezetője

Elbírálta a képviselő-testület a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői pályázatát. Harmincötmillió forint rendkívüli támogatásra pályázik az önkormányzat. A közterületek rendje stabil, a lakosság közbiztonság-érzete jó – egyebek mellett a rendőrség beszámolóját is tárgyalták a csütörtöki ülésen.

Tóth Kata

Révész József, a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár igazgatója

Fotó: © Unger Tamás

A város közigazgatási területén 13 esetben 16-an szenvedtek személyi sérüléses közlekedési balesetet, míg 2021-ben 11 esetben 12 fő. Halálos közlekedési baleset az elmúlt két évben nem történt. A lopások száma 39-ről 41-re nőtt. Összesen 245 szabálysértési eljárás indult (32-vel kevesebb, mint a 2021-ben.) Az elmúlt évekre jellemző erősödő illegális migrációs nyomás folytatódott – csak néhány adat a város közbiztonsági helyzetéről szóló beszámolóból, amit első napirendi pontként tárgyalt a testület. a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról Maxim László kapitányságvezető számolt be. Dr. Pilisi Gábor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az ülésen úgy fogalmazott: a közlekedés, a rendőri jelenlét és a közbiztonság tekintetében is konszolidált a város.

Megjelent az önkormányzatok rendkívüli támogatására kiírt pályázat. Kőszeg önkormányzata első alkalommal 35 millió forintra pályázik (az évben négy alkalommal van erre lehetőség). Az előterjesztésben az szerepel: a intézmények feladatellátása biztosítható, de az önkormányzat működőképessége kiegészítésre szorul. A mai napig 35 milliós lejárt tartozást halmozott fel a város, melynek kifizetéséhez ebből a pályázatból kívánnak pénzügyi forrást szerezni – erről döntöttek a második pontban a képviselők.

A Kőszegi Szociális Gondozási Központ tavalyi szakmai munkájáról Raposa Helga intézményvezető számolt be. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat az elmúlt évben együttműködési megállapodás alapján 23 családot (74 fő) gondozott, ebből 2 családban 7 fő veszélyeztetett kiskorút. Együttműködési megállapodás nélkül 22 család (92 fő) számára nyújtottuk a szolgáltatást. A 25 férőhelyes hajléktalanok átmeneti szállását 27-en vették igénybe, az idősek otthonát 32-en. December 31-én 29 fő várakozójuk volt. A területi védőnői ellátást négy körzeti védőnő végzi. Nagy fejtörést a munkaerőhiány okoz, mondta.

A képviselő-testület Révész Józsefet 2023. június 1-től 2028. május 31-ig, öt évre megbízta a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői feladatainak ellátásával – a nyílt ülés utolsó pontjában erről szavaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában