Kiemelt ünnep

2023.05.06. 13:47

A határainkon nem léphetünk túl, de kötelességünk odáig elmenni - Elbúcsúztak a Bolyai gimnázium végzősei - fotók

Három osztály 103 végzőse ballagott szombaton az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tóth Judit

Fotó: © Cseh Gábor

A ballagási ünnepségen Papp Tibor iskolaigazgató mondott beszédet.
- A ballagás ünnepe minden korban, rendszerben, országban és kontinensen egyaránt kiemelt ünnep. A mai dinamikusan változó életünkben ez az ünnep örök maradt, szerencsére ezt még senki nem akarta megreformálni. Megmaradtak a dalok, a koreográfia. Hasonló perceket éltek át nagyszüleitek, szüleitek, rokonaitok is évtizedekkel ezelőtt, ahogy most ti mondjátok a retro világban. Én személy szerint 34 éve ballagtam: ultraretro, de ugyanígy zajlott minden és így van ez jól – idézte a múltat az intézményvezető, majd jó tanácsokkal búcsúztatta a végzősöket: -Az első jó tanács: A múltatok létezik, de a jövőt innentől nektek kell formálni. És higgyétek el, ez óriási felelősség. Vasadi Péter így írt erről: A határainkon nem léphetünk túl, de kötelességünk odáig elmenni. 
A második jó tanácsom még fontosabb, mint az első: Tiszteljétek a múltatokat, szüleiteket, nagyszüleiteket, tanáraitokat, az alma matert!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában