Évforduló

2023.05.10. 15:00

A szeretet iskolája – koszorúzással, kiállításmegnyitóval kezdődött a Bercsényi programsorozata

Kiállításmegnyitóval, nyugdíjastalálkozóval kezdődött szerdán a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolanegyvenéves évfordulójának ünnepi programsorozata.

Tóth Kata

Kocsis Tóth Ildikónak nyílt kiállítása az aulában

Forrás: Unger Tamás

Kuruc főgenerális, II. Rákóczi Ferenc közeli harcostársa, a Rákóczi-szabadságharc egyik irányítója volt gróf Bercsényi Miklós. A róla elnevezett általános iskola 1983. augusztus 29-én Szombathely centrumának nyugati részén kezdte meg működését. A névadó domborműnél Beke Eszter jelenlegi és Kopcsándi Erzsébet korábbi igazgató helyezett el koszorút. A folytatásban az aulában Kocsis Tóth Ildikó, a Vasi Amatőr Alkotók kör tagja, egykori diák festményeiből nyílt kiállítás. Köszöntőbeszédében Beke Eszter úgy fogalmazott: Ildikó festményei mesélnek, kacagnak, dúdolnak, betöltik a teret. Az alkotót idézte, aki öt szóval jellemezte volt iskoláját: jókedv, értékrend, tisztelet, odafigyelés és becsület. 

A Bercsényi nyitott és értékes iskola, komoly követelményrendszerrel, gazdag tartalommal, befogadó szellemiséggel és az újra való fogékonysággal, mondta. A diákoknak azt üzente: legyenek büszkék, hogy oda járnak és vigyék az iskola jó hírét a városban. Kocsis Tóth Ildikó meghatottan üdvözölte az egybegyűlteket. Bemutatkozásában a festéssel való találkozásáról, színes-változatos alkotásairól és az általa alkalmazott technikákról, eszközökről beszélt. Majd arra kérte a diákokat, tanárokat: fessenek közösen szívecskéket ábrázoló képet a kiállított fehér vászonra a szeretet iskolájában. A tárlatnyitón Kiss Julianna csellista, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanulója Bach-ot játszott, Horváth Vajk a Twist Olivér musicalből adott elő egy dalt. Kopcsándi Erzsébet mellett Fokiné Rácz Ilona volt igazgatók és az iskola nyugdíjas pedagógusai a könyvtárban találkoztak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában