Kijáró

2023.05.30. 18:00

Ausztriai programokat ajánlunk

VN

RENDEZVÉNY

KISMARTON 

Június 3., szombat 13 óra – Esterházy-kastély: Uralkodói piknik vidéken. A piknik II. Esterházy Miklós korába repít vissza egy történelmi piknikre, ahol a résztvevők választ kaphatnak arra: Hogyan nézett ki akkoriban a szabadban való étkezés? Hogyan került a piknikezés szokása a britektől az Esterházy udvarba? Milyen ételeket ettek, és milyen ízűek ma az akkori receptek? A Koch Kultur Museum tolmácsolásában élőzene kíséretében kóstolhatják a palota parkjában a 19. század eleji, eredeti receptek alapján készült ételeket.

FRAKNÓ 

Június 3., szombat 20 óra - Forchtenstein-kastély: „Családi drakulád”. Fekete köpenybe bújva, zseblámpával és fokhagymagerezdekkel felfegyverkezve Drakula gróf ellen, bátor kalandorokként és fiatal vámpírvadászokként surranhatnak be a sötét erőd eddig ismeretlen részeibe.

KIÁLLÍTÁS

KISMARTON 

Kismartoni Egyházmegyei Múzeum: Pannon történelem(ek) és Batthyány-kiállítás. A téli szünetet követően újra fogadja látogatóit a múzeum, ahol a „Pannon történelem(ek)“ című kiállítás mellett egy új, Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulójára készült tárlat is megtekinthető november 11-éig a múzeum nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában