Richter Egészségváros Program

2023.05.14. 14:12

Az eső sem jelentett akadályt Katus Attilának, hogy megmozgassa a szombathelyieket - videó, fotók

Szombathelyre érkezett vasárnap a Richter Egészségváros Program. A Fő téren ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vehetnek részt a helyiek egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsíti az országjáró szűrő- és egészségügyi edukációs rendezvény, ami 14 év után érkezett a megyeszékhelyre. A szűrésekkel, előadásokkal, tanácsadásokkal éscsaládi programokkal azokhoz is közel viszi az egészségügyi ellátást, akik a mindennapokban a munka mellett nem jutnak el vizsgálatokra.

A Fő téri színpadon az Adam Zumba & Dance produkciójával kezdődtek reggel a mozgásos programok. Utána Katus Attila világ- és Európa-bajnok szakedző hívtaátmozgató Best Body aerobikra az érdeklődőket – az esőben stílusosan esernyővel a kezében.

Közben prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky-kórház főigazgatója, dr. Nemény András polgármester és a Richter Gedeon Nyrt. részéről dr. Kozma Róbert belföldi értékesítési és marketing igazgató is arra buzdított, menjenek ki minél többen a Fő térre, vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, tegyenek magukért és a városért is, hiszen a részvétellel nemcsak a saját egészségükért tehetünk, hanem a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat is támogathatják. Minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 500 forint értékű adománypottal bővül a gyógyszergyártó által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik tehát, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt, az elektrokoagulátor készülék beszerzését, ami a szülészet-nőgyógyászati ambulancia fejlesztéséhez járul hozzá.

Amikor ott jártunk, sorban álltak az emberek a kardiológiai tanácsadás sátránál, sokan vártak a csontritkulás-szűrésre, a nyaki verőér ultrahangos vizsgálatánál, az érszűkület-vizsgálatnál, a csontsűrűség- és a koleszterinszint-mérésre is. Ki-ki tanácsokat kaphat az asztmájával, a bőr- és körömgombájával, a bőrdaganatokkal kapcsolatban, ha azt érzi, hogy memóriazavara van, esetleg szorong. A fogamzásgátlással, a meddőséggel, a menopauzával kapcsolatban dr. Gácsi Katalint, a szülőszobai eseményekről Horváth Istvánné szülésznőt kérdezhetik. 17 óráig várják a sátrakban az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában