Ünnep

2023.05.25. 15:28

Dr. Széll Kálmán 97 - Szombathely díszpolgára azt üzeni: legyen béke! - fotók

Pünkösdhétfőn tölti be 97. életévét dr. Széll Kálmán professzor, ebből az alkalomból otthonában látogatta meg dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Horváth Gábor, a herényi városrész önkormányzati képviselője.

Cseh-Egyed Bernadett

Pünkösd hétfőn tölti be 97. életévét dr. Széll Kálmán professzor, ebből az alkalomból otthonában látogatta meg dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Horváth Gábor, a herényi városrész önkormányzati képviselője

Fotó: © Cseh Gábor

A baráti hangulatú találkozón a professzor azt kérte a szombathelyiektől: tartsanak ki és álljanak a béke pártjára. Széll Kálmán és Hende Csaba felidézték megismerkedésük pillanatait, és egyetértettek abban is: meg kell őrizni az európai hagyományokat. 

Prof. Dr. Széll Kálmán 1926. május 29-én, Herényben, régi Vas megyei történelmi családban született. 1952. augusztus 14-én summa cum laude diplomával végzett a Pázmány Péter Tudományegyetem orvosi karán, majd a Markusovszky Kórházban dolgozott nyugdíjba vonulásáig, 1992-ig. Számtalan elismerés birtokosa: a megyei önkormányzattól 2001-ben megkapta a Vas Megyéért díjat, 2002-ben pedig Pro Eclesia et Pontifice pápai kitüntetésben (emlékérem) részesült, továbbá megkapta a legmagasabb egészségügyi minisztériumi kitüntetést, a Batthyány-Strattmann-díját. A Pécsi Tudományegyetem Főiskolai Karának hallgatói önkormányzata 2004-ben Az év legjobb előadójának választotta, 2008-ban pedig Szombathely díszpolgára lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában