3-4 hónapot üzemelnek

2023.05.22. 12:02

Eláruljuk, mikor kapcsolják be a szökőkutakat Celldömölkön

Már nem kell sokat várnia a celldömölkieknek: a múlt hétvégén megtartották a próbaüzemet, a pünkösdi hétvégére bekapcsolják a város szökőkútjait, csobogóit. A megemelkedett energiaárak miatt az önkormányzat megfelezte a kedvelt köztéri alkotások szezonját.

Cseh-Egyed Bernadett

A megszokott hét hónap helyett mindössze 3-4 hónapot üzemelnek Celldömölk szökőkútjai, csobogói az idén. Legutóbbi rendkívüli ülésén arról döntött a város képviselőtestülete, hogy a pünkösdi hosszú hétvégére bekapcsolják és júniusban, júliusban, augusztusban biztosan működnek majd a vizes köztéri alkotások. A városban élők már jó ideje várnak erre a pillanatra.

Fehér László polgármester lapunknak elmondta: a megemelkedett energiaárak miatt a szökőkutak üzemeltetése így is többe kerül, mint korábban. Szeptemberben felülvizsgálják majd a város anyagi helyzetét, ha engedi, a szeptember végi szüreti mulatságig meghosszabbítják a szökőkút-szezont Celldömölkön.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában