Biztonsági intézkedések

2023.05.21. 11:03

Fekvőrendőrrel lassítják a forgalmat Bükön

Horváth László

Forrás: MW/archív

Fotó: Bencsik Ádám

Bükön  Nagy Pál utca iskola felőli végén lévő úton forgalomlassító küszöböt telepítettek.

A lakott területen megengedett 50 km/h sebesség helyett érdemes az autósoknak 30 km/h-val közlekedniük Bükön, a Nagy Pál utca iskola felőli szakaszán. A közelmúltban ugyanis a Játszókertnél forgalomlassító küszöböt építettek ki. Erről a képviselő-testület még a januári ülésén döntött. Akkor több változat is felmerült, végül a fekvőrendőr mellett tették le a voksot.

A biztonságosabb közlekedést segíti mindemellett az is, hogy az utca vasúti híd felőli oldalán tábla tiltja a megállást és a várakozást. A beruházás költségeit – nettó 600 ezer forintot – a büki önkormányzat az idei költségvetéséből fedezte.  

– A változtatásokra azért volt szükség, mert a Nagy Pál, a Baross és az Eötvös utca kereszteződésében rendkívül nagy a forgalom – közölte dr. Németh Sándor polgármester. – A járművezetők sokszor lendületes sebességgel érkeznek meg ide. Ez pedig balesetveszélyes. Az önkormányzatnak kötelessége volt a lakossági és az intézményi megkeresésekre reagálni. A diákok, a gyerekek biztonsága minden szempontot megelőz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában